Str. Avrameni 2B, parter, ap. 2, interfon 1 L: 13.30-19 | M-M: 08-14 | J: 13-19 | V: 12.30-17 031.4251483 | 0723.566.764 (WhatsApp)
https://www.dclinic.ro/wp-content/uploads/2018/03/ana-maria-dumitrescu-dclinic-555x619.jpg

Ana Maria Dumitrescu

Medic Primar Dermato-Venerolog

Am ales dermatologia deoarece este o specialitate care imi permite sa aplic in tratamentul pacientilor atat cunostintele medicale cat si aptitudinile chirurgicale. Mi-am dorit intotdeauna sa imbratisez o disciplina foarte dinamica si sa pot oferi solutii oricarei probleme, plecand de la consultatii pentru afectiuni comune, trecand apoi prin spectrul interventiilor chirurgicale si ajungand pana la proceduri estetice variate.

Consider ca  educatia pacientilor si preventia sunt esentiale pentru o viata sanatoasa. Atunci cand discut cu un pacient incerc sa ii explic problema pe care o are si sa ii ofer toate solutiile de tratament, inclusiv avantajele si dezavantajele acestora, asa incat persoana respectiva sa poata lua o decizie care sa fie in concordanta cu propriile dorinte.

Cred ca o buna relatie medic-pacient se cladeste in primul rand pe respect reciproc, pe stiinta si pe onestitate. Cred totodata ca drumul de la boala la sanatate trebuie parcurs langa pacient indiferent de lungimea acestuia sau de obstacolele inerente.

Am urmat cursurile universitatii de medicina Carol Davila pe care am absolvit-o in 1995. In timpul facultatii am beneficiat de o bursa ERASMUS si am studiat timp de 5 luni in Cardiff la cel mai mare spital regional din Tara Galilor. Dupa sustinerea examenului de intrare in rezidentiat mi-am continuat studiile  clinica I de dermatologie a spitalului Colentina. In timpul acesta am fost implicata in proiecte de cercetare fundamentala in departamentul de Biofizica al Universitatii alaturi de oameni pasionati care m-au invatat ce inseamna cercetare fundamentala si mai ales atentie la detalii.

Ca medic rezident si apoi ca specialist am avut ocazia sa intalnesc persoane dedicate de la care am invatat sa fiu medic si mai ales om. Am avut sansa sa calatoresc si sa ma dezvolt foarte mult in domeniul tratamentelor dermato-oncologice in cancerele de piele. Sunt membra a Asociatiei Americane de Chirurgie Mohs si am desfasurat  stagii de pregatire in Statele Unite la Universitatea din Vermont cu Profesorul Glenn Goldman, directorul clinicii de dermatologie si chirurgie dermatologica si apoi in Boston, la spitalul Brigham and Women cu Doamna Profesor Chrysalynne Schmults. Tot in timpul rezidentiatului am avut ocazia sa particip in echipa de redactare a Tratatului Roman de Dermato-Oncologie unde am contribuit la capitolele de chirurgie dermatologica si microchirurgie Mohs.

Din anul 2016 sunt medic primar dermatolog si imi desfasor activitatea in practica privata incercand in mod constant sa imi cresc nivelul de cunostinte asa incat sa fiu capabila sa ofer pacientilor cea mai buna ingrijire medicala, plecand de la diagnostic corect, trecand prin raspunsuri la intrebarile primite si pana la alegerea tratamentului cel mai eficient si punerea in practica a acestuia.

Program de lucru

luni

16:00 AM- 20:00 PM

marti

16:00 AM- 20:00 PM

mier

08:00 AM- 12:00 PM

joi

16:00 AM- 20:00 PM

vineri

08:00/16:00 AM- 12:00/20:00 PM

samb

Closed

dum

Closed