Lambouri
Lambourile locale au reprezentat cea mai frecventă modalitate de reconstrucție a pierderilor de substanță postoperatorii in urma extirpării leziunilor maligne cutanate ale feței. Lambourile cutanate pot avea o sursă vasculară proprie dată de o arteră dominantă din țesutul celular subcutanat.
Ganglionul santinela
Ganglionul santinelă este primul ganglion invadat de către celulele canceroase migrate de la tumorii mamare. Tehnica ganglionului santinelă este o abordare chirurgicală modernă utilizată în tratamentul chirurgical al cancerului de sân, cu scopul de a evita, în siguranță, excizia ganglionilor axilari.
Carcinomul bazocelular
Carcinomul bazocelular (CBC) este cea mai frecventă formă de cancer cutanat, provenind din celulele bazale ale epidermului şi anexelor tegumentare. Tumorile au o evoluţie lentă, malignitate redusă, metastazare rară, dar există şi forme extrem de recidivante.
Cerconomul spinocelular
Carcinomul spinocelular, sau carcinomul cu celule scuamoase, este un tip de cancer de piele ce se formează în celulele scuamoase din epiderm, stratul exterior al pielii. Este a doua cea mai comună formă de cancer de piele și apare frecvent pe zonele expuse în mod constant și prelungit la radiațiile UV, precum capul, gâtul, pieptul, spatele, urechile, buzele, brațele, picioarele și mâinile.
Melanomul malign
Melanomul malign este cea mai agresivă formă de cancer de piele, caracterizată prin apariţia unei tumori formate din melanocite transformate canceros. Melanocitele sunt celulele care produc pigmentul ce colorează pielea.
Sarcomul
Sarcomul reprezinta un tip rar de tumori maligne (canceroase) care se dezvolta in os si tesutul conjunctiv (grasime, muschi, vase de sange, nervi si tesutul care inconjoara oasele si articulatiile). Simptomele depind de dimensiunea si localizarea tumorii.