DERMAPEN 4

Dermapen (microneedling) sau tratamentul de inductie de colagen

DermapenTM reprezinta cea mai avansata forma a conceptului de micro-needling care presupune traumatizarea controlata a pielii folosind un set de ace foarte fine si cu reglarea constanta a adancimii pana la care acestea patrund in tesut.

S-a dovedit de foarte mult timp faptul ca aplicarea unei traume controlate pe piele determina vindecarea zonelor respective prin producerea de tesut elastic si de colagen care creeaza aspectul de piele tanara, rejuvenata.

Citeste mai mult...

DermapenTM este indicat in corectarea liniilor fine dar si in ameliorarea celor mai profunde, in tratamentul cicatricilor (acnee, post-operatorii, post-traumatice, etc), in protocoale de imbunatatire a melasmei, in terapia vergeturilor, in rejuvenare cutanata, etc.

Pe masura ce acele patrund in piele, in epiderm si derm sunt create mici orificii care incurajeaza raspunsul natural de vindecare al pielii. Cand pielea este traumatizata mecanic intr-o maniera controlata, ea va incepe in mod natural sa se vindece singura. Acest proces de vindecare stimuleaza producerea de noi fibre de colagen care, la randul lor, fac ca zona tratata sa para mai tanara. In plus, daca Dermapen se efectueaza peste o cicatrice, poate ajuta la descompunerea tesutului cicatricial si la imbunatatirea culorii, texturii si aspectului general al cicatricei.

Terapia cu Dermapen este uneori cunoscuta si sub denumirea de Terapie de inductie de colagen (CIT). Are rezultate apropiate de terapia cu laser fractionat, dar este mult mai putin invaziv, ceea ce se traduce printr-un risc mult mai mic de complicatii si un timp de recuperare mai rapid. Imbunatatirea aspectului pielii se realizeaza printr-o serie de tratamente Dermapen distantate la 6-8 saptamani.

Procedura are un minim disconfort determina o usoara inrosire si tumefiere a regiunilor respective insa este permis machiajul la 12 ore dupa interventie si in majoritatea cazurilor semnele dispar dupa 2-4 zile in functie desigur de intensitatea aleasa de catre medic. In procesul de vindecare pot sa apara zone mici cu cruste care dau un aspect “bronzat” al pielii si se simt aspre atunci cand este atinsa zona respectiva. Pe moment pielea poate aparea uscata, descuamata insa senzatia este doar temporara.

Durata tratamentului este de 15-20 de minute si se pot trata zone diferite cum sunt fata, gatul, decolteul, mainile etc. Numarul de tratamente difera in functie de problema adresata si pot fi efectuate sedinte de intretinere mai ales in scop de rejuvenare.

Versatilitatea aparatului consta in modificarea foarte usoara a parametrilor de lucru asa incat pot fi tratate foarte multe afectiuni. Totodata acest tratament se poate combina cu alte terapii de tip peeling, mezoterapie simpla sau cu mezoterapie PRP.

Dermapen poate fi efectuat pe zone mari sau mici, zone cu cicatrici severe si locuri greu accesibile (de exemplu, in jurul ochilor, nasului si buzelor). Deoarece epiderma este lasata intacta, perioada de vindecare este mai rapida. Pielea nu risca daune structurale permanente.

LASERUL CO2 SILKLASE

Pielea imbatranita, expusa cronic la soare, cu tulburari de pigmentare si riduri superficiale si profunde sunt printre cele mai frecvente probleme cu care ne intalnim in consultatiile cu scop estetic. In zona medicala, una dintre cele mai frecvente patologii este reprezentata de cicatrici, cel mai frecvent post-acnee dar si cicatrici post-chirurgicale. In ultimii ani se pune tot mai des accentual pe preventie si pe tratamente cat mai putin invasive dar eficiente pentru a adresa stimularea sintezei de colagen si ameliorarea ridurilor incipiente mai ales la nivelul zonei perioculare.

Laserul CO2 fractionat Silklase V2 de la compania INTERmedic din Barcelona reprezinta cea mai noua si mai versatila dezvoltare a laserului binecunoscut de tip CO2 care ne permite sa alegem o gama foarte mare de tratamente de diverse intensitati asa incat sa obtinem rezultate vizibile, cu perioada scurta de recuperare si cu disconfort minim al pacientului.

Citeste mai mult...

Laserul CO2 este un tratament clasic, in care lumina emisa de dispozitiv este absorbita de apa si este utilizat de mai multe decenii in tratamente cutanate. Initial s-a folosit pentru multi ani in varianta de unda continua care determina ablatia adica indepartarea completa a stratului superficial al pielii, cu rezultate spectaculoase, insa cu riscuri mai mari de efecte adverse si cu o perioada de recuperare care se intindea pe mai multe saptamani.

Pentru a scadea aceste riscuri si mai ales pentru a reduce perioada de refacere post-procedura, in anul 2006 au aparut pe piata primele lasere CO2 fractionate care permit interventia asupra unor zone mici de piele, sub forma unor coloane care penetreaza epidermul si dermul pana la o adancime stabilita de catre medic in functie de afectiunea tratata. Odata vaporizata apa, in aceste coloane de piele se declanseaza procesul natural de vindecare care porneste din pielea neafectata din jurul leziunii si incepe apoi productia de colagen nou care in timp va conduce la ameliorarea semnificativa a aspectului pielii tratate.

Compania INTERmedic este un adevarat pionier pe piata de lasere CO2 astfel ca a dezvoltat tehnologie aplicabila in domenii variate, de la chirugie generala, la proctologie, ginecologie, chirurgie buco-maxilo-faciala si nu in ultimul rand dermatologie.

Indicatiile laserului CO2 Silklase sunt extrem de variate si acopera o gama foarte vasta de patologii. Totodata, utilizarea acestui laser in mod fractionat aduce beneficii semnificative in probleme estetice legate de rejuvenarea pielii mai ales pe zonele expuse cronic la soare.

Putem astfel trata problematica medicala de genul papiloamelor, keratozelor seboreice, adenoamelor sebacee, verucilor sau tumorilor benigne vasculare cum sunt angioamele. Laserul CO2 ne permite totdata terapia leziunilor precanceroase (keratoze actinice) si chiar si a unor carcinoame cutanate in anumite conditii si in mod clar dupa o judecata adecvata a balantei risc-beneficiu pentru fiecare pacient in parte.

Utilizarea capetelor chirurgicale speciale ne ofera oportunitatea de a efectua excizii chirurgicale, inclusiv in blefaroplastia clasica chirurgicala acolo unde se pot imbina foarte usor capacitatea luminii laser de a sectiona pielea si totodata de a favoriza si hemostaza rapida si eficienta si scaderea astfel a riscurilor post-operatorii.

Asocierea de terapie ablativa si fractionata este indicata in cazuri de cicatrici severe post-acnee sau atunci cand dorim sa tratam riduri mai adanci asa cum sunt cele localizate in jurul gurii si pentru care nu exista multe alte terapii adecvate.

Pe langa tratamentele clasice pentru problemele pielii discutate anterior, cercetatorii de la INTERmedic au dezvoltat doua tehnologii speciale care se adreseaza tratamentului ridurilor fine si laxitatii cutanate din zona perioculara si respectiv stimularii sintezei de colagen fara perioada de recuperare.

Aceasta tehnologie poarta denumirea de SillplexTM si presupune emiterea unui fascicul de piele extrem de concentrate, sub forma de puncte care determina ablatie superficiala a pielii la distante presetate in zona perioculara. Efectul undei luminoase este producerea de caldura care determina contractia pielii si obtinerea unui efect de “blefaroplastie medicala”. In functie de severitatea ridurilor sunt in mod evidet necesare mai multe sedinte de tratament insa perioada de recuperare la fiecare sedinta este mai mica decat cea necesara dupa o blefaroplastie chirurgicala clasica. In plus, exista numerosi pacienti care doresc sa fie proactive in ceea ce priveste metodele de preventie si aleg tratamentul CO2 Silkplex in acest scop.

Cea de-a doua dezvoltare a acestui produs este capul de lucru sub-ablativ care poate fi utilizat tot timpul anului, pe fata, gat si decolteu in scopul de a stimula sinteza de colagen fara a afecta insa epidermul. Practic energia laserului CO2 Silkplex este plasata doar in derm unde determina activarea fibroblastelor cu producerea ulterioara de noi fibre de colagen.

In concluzie, laserul CO2 Silklase de la INTERmedic impreuna cu cea mai noua tehnologie de abord a zonei perioculare Silkplex reprezinta instrumente extrem de valoroase atunci cand dorim sa abordam atat probleme medicale cat si estetice cu maxima siguranta si eficienta.

Terapia cu ultrasunete focusate de inalta intensitate (HIFU)

Tehnologia HIFU (ultrasunete focusate de inalta intensitate) este un tratament medical care stimuleaza productia de colagen prin crearea unor zone de coagulare in toate straturile pielii avand ca rezultat un lifting vizibil pe zonele tratate In paralel se observa si o imbunatatire a texturii si a tonusului pielii vizibile chiar dupa prima sedinta.

In clinica noastra folosim combina Liftera HIFU ce se bazeaza pe tehnologia thermal diffusion treatment (TDT) ce permite focusarea precisa a energiei termice la adancimi bine determinate, adaptate conformatiei fetei si tipului particular de piele al fiecarei persoane tratate.

Citeste mai mult...

HIFU Liftera foloseste energia ultrasunetelor  focalizate pentru a tinti stratul profund al pielii numit SMAS (la 3-4.5 mm sub epiderm, acolo unde muschii faciali se interconecteaza cu pielea). Acesta este stratul pe care chirurgii plasticieni il vizeaza si il ingusteaza in timpul interventiei de lifting facial.

Energia ultrasunetelor face ca tesutul din SMAS sa se incalzeasca rapid. Odata ce se atinge o anumita temperatura, celulele din zona vizata sunt coagulate si incepe productia de colagen nou. Deoarece tratamentul vizeaza straturile profunde, suprafata pielii nu este afectata.

Colagenul nou format determina imbunatatirea texturii pielii, aceasta devenind mai ferma, mai luminoasa si dupa mai multe sedinte se va observa in mod clar si un efect vizibil de lifting pe zonele tratate.

Terapia HIFU poate fi utilizata pe zone mari cum sunt fata, gatul, decolteul sau se poate utiliza pentru aplicatii tintite in scopul ameliorarii pliurilor paranazale, pentru contractia pielii si a tesutului subcutanat de pe zona mandibulei, pentru ridicarea pozitiei sprancenelor sau pentru imbunatatirea calitatii pielii in zonele perioculare sau peribucale.

Sedintele de HIFU Liftera sunt foarte putin dureroase iar dupa tratament, in unele cazuri in functie de profunzimea acestuia se poate sa dezvoltati o senzatie de “febra musculara” cu durata de 7-14 zile care insa nu va impiedica sa va desfasurati activitatea zilnica.

Mai frecvent sunt intalnite roseata usoara, edemul de mica intensitate sau senzatii temporare de furnicaturi sau de amorteala pe zonele tratate.

Caracteristicile HIFU Liftera:

  • Tratamentul este aprobat de FDA. Eficienta HIFU a fost dovedita stiintific.
  • Datorita designului unic TDT, tratamentul HIFU LIFTERA are o precizie si stabilitate ridicate in livrarea caldurii, asigurand o eficienta ridicata.
  • Tratamentul HIFU LIFTERA este semnificativ mai confortabil pentru pacienti decat tratamentele traditionale HIFU.
  • HIFU LIFTERA are doua aplicatoare diferite (Pen & Line), care permit operatorului sa vizeze diferite zone ale fetei mai eficient.
  • Nu exista timp de recuperare, machiajul poate fi reaplicat imediat dupa sedinta.

Liftera este pentru toata lumea si poate fi folosit la orice varsta dar rezultatele optime se obtin intre 35 si 55 de ani. Iti imbunatateste pielea pentru a fi mai stransa si mai supla. In cazul pacientilor mai tineri, de obicei este folosit pentru sculptarea fetei – pentru o fata in forma de V, in timp ce pentru pacientii mai in varsta va fi folosit mai mult ca procedura de lifting facial.

Indicatii dupa tratament:

  • evitati expunerea directa la soare pentru minim 7 zile dupa procedura
  • utilizati constant crema de fotoprotectie cu SPF minim 30 pe toate zonele expuse
  • consumati o cantitate de minim 2,5-3 litri de lichide pentru 5-10 zile post-HIFU
  • efortul fizic este permis si indicat pentru a mentine rezultatele

Cand poti vedea rezultatul si cat dureaza? Ar trebui sa repetati tratamentul?

Rezultatul complet al tratamentului HIFU va fi atins in 6-8 saptamani dupa ultima procedura, deoarece stimularea colagenului este un proces de lunga durata. Rezultatul se poate mentine mult timp, dar tratamentul de intretinere este esential. Va recomandam sa efectuati HIFU de cel putin 3-4 ori in primul an, cu intretinere o data la sase luni dupa aceea. Fumatul, expunerea abuziva la soare sau solar, variatiile importante de greutate determina fie un efect minimal, fie pierderea celui deja obtinut, asa incat va recomandam sa renuntati la aceste comportamente odata ce decideti initierea tratamentului HIFU.

Persoanele care nu pot beneficia de tratamente HIFU pentru piele includ orice persoana cu o infectie activa a pielii, rani deschise sau leziuni vizibile de acnee in zona de tratament. Persoanele cu stimulatoare cardiace sau alte implanturi electronice nu pot urma acest tip de tratament, iar cele care sunt insarcinate sau alapteaza sunt, de asemenea, excluse.

Daca nu va puteti vindeca in mod natural intr-un interval de timp rezonabil, este posibil ca HIFU sa nu fie cel mai bun tratament pentru dvs. Pielea trebuie sa functioneze la un nivel de baza pentru a repara si a se regenera.

Platforma Lumenis M22™

Tratamentele cu lumina intens pulsata (IPL) sunt folosite in dermatologia estetica si medicala de peste 15 ani. In acest domeniu firma Lumenis (Yokneam, Israel) este un pionier si un adevarat lider mondial.

Echipamentul M22 care combina in aceeasi platforma un modul IPL si un modul laser NdYag, reprezinta cea mai avansata si sigura tehnologie pe care o oferim pacientilor nostri in scopul tratarii unor afectiuni medicale si estetice foarte des intalnite dar si in scop de rejuvenare globala.

Combina M22 contine mai multe filtre care determina absorbtia luminii emise in melanina (pigmentul maron, continut in diverse leziuni ale pielii si in par) sau in hemoglobina (pigmentul rosu) din vasele de sange.

Citeste mai mult...

Cu ajutorul tehnologiei de noua generatie, lumina este absorbita selectiv in aceste tinte sau cromofori si nu afecteaza pielea normala din jurul leziunii. Acest principiu este denumit fototermoliza selectiva si a revolutionat felul in care tratam foarte multe afectiuni cutanate.

Pe langa terapia specifica a leziunilor pielii, aplicarea luminii intens pulsate are si un efect de rejuvenare globala deoarece s-a demonstrat faptul ca lumina si implicit caldura emise in timpul procedurii determina formarea de noi molecule de colagen si elastina care imbunatatesc culoarea si textura cutanata si duc la un aspect reintinerit al zonei tratate.

Suntem incantati sa putem oferi pacientilor nostri tehnologia Lumenis M22 care ne ofera o multitudine de optiuni terapeutice perfect adaptabile fiecaruia dintre acestia.

Cele mai frecvente afectiuni ce pot fi tratate cu lumina intens pulsate sunt:

Cuperoza

Rozacee

Acnee inflamatorie usoara sau moderata

Cicatrici acnee

Hemangioame

Teleangiectazii (vase fine dilatate pe fata, torace si picioare)

Pistrui / efelide

Keratoze seboreice

Lentigo-uri solare

Poikilodermie

Indepartarea parului in exces

Procedura Lumenis M22 IPL trateaza afectiunile pielii cum ar leziuni solare, lentigo (pete maronii), poikilodermie, pistrui, rozacee, teleangiectazii, eritem (roseata), capilare dilatate, acnee si piele terna, lipsita de luciu, cu timp de repaus din activitate mic sau absent. Denumite frecvent „tratamente fotofaciale”, tratamentele IPL urmaresc sa imbunatateasca atat nuanta, cat si textura pielii; de asemenea pot imbunatati roseata deja instalata si puseele de inrosire, doua din cele mai comune nemultumiri ale pacientilor care sufera de rozacee, in acelasi timp netezind liniile fine si reducand dimensiunea porilor dilatati.

In timpul tratamentului gelul rece se aplica pe piele si ochii sunt protejati cu ochelari speciali. Suprafata neteda de sticla a piesei de mana este asezata usor pe piele si se aplica impulsuri de lumina. In piele, lumina se transforma in caldura, care coaguleaza cromoforii, lasand pielea din jur mai putin afectata. Celulele pigmentare se vor deplasa in mod natural catre suprafata pielii si se vor desprinde lasand o leziune mai superficiala, adica mai putin vizibila. Leziunile rosii (venectazii, rozacee) se vor estompa treptat in timp.

Se recomanda intre patru pana la sase sesiuni de tratament la intervale de patru pana la sase saptamani pentru rezultate pe termen lung.

Pilozitatea excesiva

Reduceti parul nedorit de pe fata si corp folosind o tehnologie bazata pe lumina, care vizeaza foliculii de par de sub suprafata pielii. Rezultatul este o piele mai neteda si o rarire semnificativa a numarului de fire se par de pe zona tratata.

Tehnologia IPL vizeaza pigmentul din par (melanina) si foliculul pilos. Lumina incalzeste firul de par si foliculul pana la un punct critic in care se produce distrugerea acestuia. Este un tratament sigur si confortabil, cu un sistem de racire incorporat pentru a va proteja pielea si pentru a scadea din intensitatea dureroasa a acestuia. Functioneaza cel mai bine atunci cand exista un contrast puternic intre culoarea firului de par si piele de aceea sedintele sunt contraindicate la persoane care au fost recent expuse la soare.

Epilarea cu lumina pulsata, prin modulul IPL aflat pe platforma M22, este una dintre solutiile pe care le oferim la DClinic pentru reducerea densitatii firelor de par si pentru o piele mai neteda.

Tratamentele IPL necesita mai multe sesiuni pe aceeasi zona, la intervale de patru pana la opt saptamani. Numarul de sedinte necesare pentru o eficacitate maxima variaza pentru fiecare persoana in functie de tipul de par si de piele si de asemenea de localizare si in unele cazuri de diverse variatii hormonale. Odata atins rezultatul ideal (in medie acesta presupune o reducere cu 75% a numarului de fire de par pe zona tratata) se recomanda efectuarea de sedinte de intretinere  efectuate la 3-6 luni distanta pentru a mentine efectul.

Cuperoza, rozaceea, teleangiectaziile faciale

Rozaceea este o afectiune destul de frecvent intalnita, se aseamana ca aspect cu acneea clasica inflamatorie datorita leziunilor rosii, nodulare si eventual cu componenta centrala de secretie galbuie.

Rozaceea debuteaza de fapt prin cuperoza, adica la nivelul fetei, pe obraji, barbie si apoi pe frunte, se vede o retea foarte fina de vase de sange filiforme care determina un colorit roz-rosu cvasipermanent pe zonele afectate. In timp, vasele capata calibru mai mare si ulterior apar si leziunile nodulare care pot afecta intreaga fata inclusiv zona oculara.

Stimuli de genul abur, caldura mai ales umeda, mancarea condimentata, alcoolul, sauna, expunerea la soare etc. determina accentuarea rosetii si grabesc transformarea cuperozei in rozacee propriu zisa.

Milioane de oameni sufera de rozacee insa poti fi mai expus daca: ai intre 30-50 ani, piele deschisa la culoare si ochi albastri, ai suferit de acnee severa sau daca esti la menopauza.

Tratamentele imbunatatesc calitatea vietii, reduc discomfortul provocat de rozacee si o impiedica sa se agraveze. Planul de tratament propus de dermatolog este de obicei personalizat pentru fiecare pacient in parte in functie de simptome.

Tratamentele in forme usoare asociaza medicatie locala, aplicata zilnic si asociata obligatoriu cu crema de fotoprotectie de preferat cu SPF 50.

In forme avansate liniile de tratament includ medicatie orala de obicei cu anumite tipuri de antibiotice care actioneaza prin scaderea inflamatiei manifestata ca roseata de piele. Medicamentele orale se asociaza cu cele locale si in acest fel se pot controla o buna parte din eruptiile caracteristice rozaceei.

Terapia vaselor de sange dilatate, denumite si teleangiectazii, nu se poate face decat prin interventie cu lumina intens pulsata – IPL sau cu laser vascular, care necesita mai multe sedinte la prima cura de tratament apoi se continua cu 2-3 sedinte de intretinere de obicei de doua ori pe an.

Combina medicala M22 de la Lumenis utilizeaza lumina intens pulsata pentru a crea caldura in interiorul vaselor de sange, ceea ce duce la inchiderea peretilor lor si la disparitia acestora. Tratamentul este foarte precis si actioneaza doar pe vasele de sange selectate protejand pielea din jur. In cazul vaselor de sange dilatate cronic din rozacee, prin tratamentul cu M22, roseata fetei se reduce semnificativ.

Fotoimbatranirea cutanata: lentigine, pistrui, poikilodermia

Fotoimbatranirea este imbatranirea prematura a pielii cauzata de expunerea repetata la radiatiile ultraviolete (UV), avand ca sursa in primul rand soarele, dar si surse artificiale de UV. Fotoimbatranirea difera de imbatranirea cronologica: efectele daunatoare ale razelor UV – de la soare sau sursele de bronzare artificiala – modifica structurile normale ale pielii.

Expunerea pe tot parcursul vietii la lumina soarelui este cel mai important factor de risc pentru aparitia acestor leziuni. 

Semne de fotoimbatranire

  • teleangiectazii (vase de sange sparte) pe nas, obraji si gat
  • diverse pete pigmentare, cum ar fi pistrui, lentigine solare (cunoscute ca pete de varsta) si culoarea neuniforma a pielii
  • pierderea generala a tonusului pielii in zonele expuse la soare
  • expunerea continua la soare timp de mai multi ani determina cresterea numarului ridurilor din jurul ochilor si gurii, acestea devenind cute adanci; ridurile de expresie de pe frunte se instaleaza si sunt vizibile chiar si atunci cand nu exista miscare musculara pe zona respectiva
  • pot aparea pete rosii, aspre numite keratoze actinice (legate de soare); acestea sunt leziuni precanceroase si necesita tratament

Unde apare fotoimbatranirea?

Fotoimbatranirea apare pe cele mai vizibile si expuse parti ale corpului – fata, urechile, gatul si dosul mainilor. Aceste zone sunt adesea expuse semnificativ la soare. La femei, decolteul este o alta zona pe care se vede fotoimbatranirea. Intr-un numar destul de mare de cazuri fotoimbatranirea poate sa afecteze si buzele.

Radiatia UVB patrunde in stratul epidermic – superficial – al pielii. In timp apare deteriorarea ADN-ului din acest strat si provoaca alte modificari in structura intima celulara a pielii. Acest lucru poate duce la semne timpurii de fotoimbatranire si, in timp, se pot dezvolta leziuni precanceroase si chiar cancere de piele.

Radiatiile UVA, desi dauneaza si epidermei, patrund mai adanc in piele, pana la nivelul dermului. UVA dauneaza celulelor epidermice, dar afecteaza totodata colagenul si elastina, care alcatuiesc structura dermului si mentin pielea rezistenta si elastica. Vasele de sange pot fi, de asemenea, afectate.

Tipul dvs. de piele si cantitatea de expunere neprotejata la soare vor determina atat varsta de aparitie cat si gravitatea procesului de degradare a pielii. Persoanele cu pielea deschisa, cu parul blond sau rosu si pielea care de obicei se arde la expunerea la soare sunt cele mai expuse riscului. Cei care muncesc perioade lungi sau petrec mult timp liber in aer liber se incadreaza, de asemenea, in grupul cu risc ridicat. Persoanele cu pielea mai inchisa prezinta mai putine semne de fotoimbatranire insa si acestea trebuie sa se protejeze de radiatia ultravioleta in egala masura.

Cum pot minimiza semnele vizibile de imbatranire?

Exista diverse tratamente disponibile pentru pielea afectata de soare care includ: injectii cu toxina botulinica, fillere, tratamente laser, tratamente IPL, dermabraziune si peelinguri chimice.

Tratamentul IPL ar putea fi solutia de care aveti nevoie pentru a repara deteriorarea pielii. Acest tratament non-invaziv imbunatateste aspectul liniilor, al ridurilor, al pigmentarii nedorite (pete solare, lentigine, pistrui, poikilodermia), daunele provocate de soare, textura neuniforma a pielii, porii dilatati, acneea rozacee si capilarele sparte si tonifica pielea, toate acestea cu timp de repaus minim. Veti avea o piele mai sanatoasa, cu aspect mai tanar cu aceasta tehnologie versatila, de intinerire.

Lumina intens pulsata (IPL) este o tehnologie eficienta si utilizata pe scara larga pentru a efectua proceduri fotofaciale. Filtrele speciale permit luminii sa trateze doar zona dorita, lasand celulele pielii din jur neatinse. IPL poate fi utilizat pe multe zone, inclusiv pe fata, gat, piept, brate si picioare.

Efectul dorit este obtinut cu patru pana la sase tratamente, fiecare la o distanta de aproximativ o luna.

Dupa tratament, pielea se poate simti calda timp de cateva ore. Va puteti intoarce imediat la activitatile si rutina obisnuite, fara repaus in activitatea obisnuita.

Hemangioamele cutanate, venectaziile si alte malformatii vasculare

Aceste leziuni vasculare benigne includ vase de sange marite si capilarele care apar pe suprafata pielii sub forma de pete, puncte, umflaturi si forme ramificate (aspect de paianjen). Ele pot aparea intr-o varietate de culori, de la rosu la violet sau maro. Slabiciunea peretilor si a valvelor venelor de la membrele inferioare provoaca stagnarea sangelui si favorizeaza prin presiune deschiderea de capilare superficiale. Unele leziuni vasculare sunt atat de mici incat nu sunt vizibile in conditii normale. Altele, cum ar fi venele varicoase, pot fi destul de proeminente, ca niste ghemuri albastru violacee localizate imediat sub piele.

Leziunile vasculare se pot forma din cauza unei acumulari de sange din mai multe motive, inclusiv imbatranirea, expunerea la soare, sarcina si modificari hormonale, precum si datorita unor anumite tipuri de leziuni. Exista de asemenea si o componenta destul de importanta de mostenire  genetica. Lumenis M22 este capabil sa trateze in siguranta o gama larga de vase de sange vizibile, de la hemangioame si venectazii pana la vene mari ale picioarelor. Aparatul furnizeaza un impuls de energie laser, care va face ca sangele din vena sa se coaguleze si sa distruga vasul, care va fi absorbit de corpul dumneavoastra timp de cateva saptamani, pentru a lasa pielea intinerita si tanara.

Numarul de sedinte difera de la un pacient la altul, iar numarul de tratamente pentru fiecare vas poate depinde de culoarea, dimensiunea si adancimea vasului.

Hemangioamele sunt usor de abordat, datorita laserului Nd:YAG de la Lumenis, care este conceput special pentru a viza leziunile vasculare. Lungimea de unda a laserului tinteste hemoglobina din vasele de sange de sub piele, provocand coagularea sangelui si disparitia acestora. Tratementele cu laser NdYag se efectueaza la intervale de 4-8 saptamani, in functie de localizarea leziunii si de indicatie. In timpul sedintelor senzatia este de caldura locala pe zona tratata insa in majoritatea cazurilor nu se impune repaus si pacientii revin imediat la activitatile zilnice. Nd:YAG este, de asemenea, foarte eficient impotriva altor tipuri de leziuni vasculare benigne, cum ar fi teleangiectaziile faciale si venectaziile de pe picioare, veruci si cicatrici.

Venectaziile sunt acele mici vase de sange liniare sau ramificate de culoare rosie sau vinetie care apar de obicei pe coapse sau la spatele genunchiului.

Sunt considerate foarte inestetice mai ales atunci cand se intind ca suprafata.

Venectaziile apar de obicei dintr-un cumul de cauze, plecand de simpla mostenire genetica, la un perete vascular cu rezistenta scazuta la variatiile de presiune si pana la conditii cum ar fi sarcina sau cresterea in greutate de diverse cauze care suprasolicita circulatia venoasa a picioarelor.

Un factor important de mentionat este si faptul ca la nivelul membrelor inferioare sangele circula de jos in sus, impotriva gravitatiei asa incat orice obstacol pe aceasta cale va creste presiunea in zona inferioara obstacolului si va determina aparitia de venectazii initial de mica amploare si mai apoi, daca persista presiunea vor putea aparea varicozitati de diverse dimensiuni.

Atunci cand apar venectaziile este important sa stim daca picioarele se umfla mai ales dupa o zi in care am stat mult in picioare.

In aceste conditii este bine sa fie evaluata ecografic prin investigatie tip Doppler circulatia la nivelul membrelor inferioare asa incat sa avem o imagine de ansamblu a problemei si mai ales sa oferim un prognostic corect pacientilor nostri.

Venectaziile superficiale de mici dimensiuni pot fi tratate de catre dermatolog prin scleroterapie si prin laser vascular.

La DClinic folosim laserul Lumenis™ YAG pentru tratamentele venelor picioarelor (venectazii). Energia laserului este absorbita de vasul de sange care este astfel coagulat. Cheagul de sange rezultat este apoi metabolizat intr-o perioada de cateva saptamani. Adesea sunt necesare o serie de tratamente pentru a elimina complet vasele. Repausul de la activitatile zilnice este minim. Nu vi se va cere sa purtati ciorapi speciali dupa tratamente.

Veti fi instruit sa nu faceti exercitii fizice in primele 48 de ore dupa tratament, vi se va recomanda sa evitati dusurile fierbinti lungi, sauna, baile de aburi si cazile cu hidromasaj. Tratamentul este bine tolerat de majoritatea si nu necesita anestezie. Trebuie sa evitati expunerea la soare in zona tratata cu o luna inainte si dupa tratament pentru a evita problemele de pigmentare.

Sursele de lumina combinate de IPL si Nd:YAG ofera beneficii importante in tratamentul celor mai multe tipuri de venectazii ale membrelor inferioare. In functie de calibrul vaselor tratamentele cu lumina se pot asocia si cu scleroterapie asa incat sa se obtina cele mai bune rezultate in cel mai scurt interval de timp.

Keratozele seboreice plane

Keratoza seboreica este o crestere benigna obisnuita a pielii, similara cu o alunita. Ele tind sa apara la mijlocul varstei adulte iar frecventa lor creste odata cu varsta. Sunt inofensive dar le puteti elimina daca va deranjeaza din punct de vedere estetic. Ele nu sunt considerate un factor de risc pentru cancerul de piele.

Keratozele seboreice sunt pete rotunjite sau ovale aderente pe piele. Ele sunt uneori descrise ca fiind  ceroase sau solzoase. De obicei sunt maro, dar pot fi si negre sau cafenii si mai rar, roz, galben sau alb. Ele apar adesea in grupuri.

Keratozele seboreice sunt caracterizate de cheratina la suprafata – aceeasi proteina fibroasa din care sunt facute unghiile. Acest lucru provoaca detaliile texturale care disting adesea suprafata lor.

Persoanele cu tenul mai deschis sunt mai predispuse la aparitia lor. Keratoza seboreica clasica, asa cum este descrisa aici, apare mai putin frecvent la persoanele cu pielea mai inchisa.

Cele mai cunoscute simptome raportate sunt:

  • Mancarime
  • Iritatie de la frecare
  • Sangerare.

Daca este in mod clar o cheratoza seboreica, nu va necesita niciun tratament insa daca aceste simptome va deranjeaza sau nu va place aspectul atunci leziunea sau leziunile pot fi eliminate.

Cele mai frecvente tipuri de tratament sunt:

  • Crioterapia
  • Electroterapia
  • Excizia shave
  • Terapia cu laser
  • Terapia cu lumina intels pulsata

Cicatrici acnee

Terapia cu lumina pulsata este utila in cazul cicatricilor rosii care rezulta dupa vindecarea leziunilor de acnee. Terapia vizeaza inchiderea vaselor de sange din componenta cicatricilor si decolorarea acestora. Sunt necesare tratamente seriate, de obicei cu o sedinta la 4 saptamani si in medie pentru un rezultat semnificativ este nevoie de minim 4-6 sedinte.

Verucile / Negii

Negii sunt o infectie comuna a pielii. Sunt cauzati de virusul papiloma uman (HPV). Acest virus intra in piele prin fisuri mici ale pielii si traieste in stratul exterior al acesteia. Cresterea virusului produce o umflatura cu aspect caracteristic aspru, granular. Verucile sunt de obicei putin mai deschise sau mai inchise decat culoarea pielii si uneori au puncte negre in interior. Punctele sunt mici vase de sange coagulate la baza verucii. Cel mai adesea, negii apar pe maini si picioare, dar virusul poate aparea pe orice parte a corpului, inclusiv pe fata. Aceste leziuni nu pun probleme majore de sanitate dar sunt inestetice si lasate netratate se pot inmulti si transmite si altor persoane. O categorie speciala o reprezinta verucile genitale pentru care s-a dezvoltat si un vaccin special asa incat sa se poata preveni complicatia cea mai de temut a acestei infactii cu localizare genitala si anume cancerul de col uterin.

Nu mergeti descult in locuri publice, in special in piscine si vestiare. Nu atingeti negii si nu incercati sa ii indepartati, deoarece acest lucru nu va face decat sa raspandeasca virusul. Incercati sa nu folositi aparatul de ras peste negi si sa nu atingeti leziunile altora.

Negii pot fi foarte rezistenti si greu de tratat. Uneori, pot fi necesare mai multe tratamente sau mai multe abordari pentru a le trata cu succes.

Pe langa tratamentele conventionale care presupun utilizarea de substante exfoliante, crioterapia sau electroterapia, o optiune recent introdusa pentru verucile localizate pe piele este terapia cu lumina sau cu laser care vizeaza inchiderea vasolor de sange care hranesc verruca. Tratamentele se efectueaza lunar, sunt putin dureroase si intre sedinte se indica utilizarea de substante exfoliante asa incat vasele de sange punctiforme sa ajunga cat mai aproape de suprafata leziunii si sa devina o tinta foarte expusa pentru fasciculul luminos.

Combina Lumenis ofera atat tratament cu lumina pulsate indicat de obicei pe supfatele mai mari afectate de virus sau se poate utiliza modului laser NdYag pt terapie tintita.

Potenza™ RF Microneedling

Potenza™ este un tratament de microneedling cu radiofrecventa (MRF) aprobat de FDA pentru fata si corp. Utilizeaza ace ultrafine si energie de radiofrecventa pentru a patrunde in piele si declanseaza procesul natural de vindecare al corpului stimuland productia de colagen si elastina. Ceea ce diferentiazaPotenza™ de alte optiuni de revitalizare a pielii este ca tratamentele Potenza™ pot fi efectuate pe toate tipurile de piele, oriunde pe corp, in orice perioada a anului. Cele patru moduri ale dispozitivului ne permit sa personalizam complet tratamentele pentru pacientii nostri care cauta cele mai eficiente tehnologii.

Citeste mai mult...

Moduri multiple inseamna tratamente personalizate

Modul RF monopolar al dispozitivului furnizeaza energie pe o zona mare de tesut pentru incalzire profunda si strangerea pielii prin coagularea tesuturilor moi, nu numai pe fata, ci oriunde pe corp. Modul RF bipolar ofera o livrare mai concentrata de energie pentru a trata tesutul superficial si pentru a oferi rezultate ideale de revitalizare a pielii. Acest dispozitiv revolutionar este, de asemenea, echipat cu primele ace semi-izolate ale acestei tehnologii, care ne permit sa extindem zona de tratament si sa abordam mai mult tesut per sedinta, ceea ce se traduce prin crestere importanta a eficientei. In functie de zona tratata si de indicatia tratamentului, medicul poate alege energii diferite (de 1 MHz sau 2 MHz) asa incat sa se obtina rezultate optime cu timp minim de recuperare.

Cum functioneaza Potenza RF Microneedling?

Dupa demachierea si dezinfectarea pielii, se aplica o crema cu anestezic local cu 30-40 de minute inainte de tratament. In timpul tratamentului, un cap de tratament echipat cu microace sterile este plasat la suprafata pielii. Microacele penetreaza tesutul eliberand energia de radiofrecventa monopolara sau bipolara direct in zona de tratament tinta. Aici este declansat procesul natural de reparare al organismului, stimuland sinteza de colagen si elastina in urmatoarele 4-6 saptamani dupa tratament.

Dupa tratament, furnizorul va aplica produse topice locale, inclusiv protectie solara. Majoritatea pacientilor isi vad rezultatele complete la 12 saptamani dupa ultimul tratament. Tratamentele Potenza RF Microneedling se efectueaza in general in decurs de o ora.

Capete tratamente speciale Potenza™ RF Microneedling

Potenza™ Tiger Tip

Cautati o modalitate non-chirurgicala, non-invaziva de a va revitaliza pielea, ajutand-o sa arate mai tanara, mai stralucitoare, mai ferma si mai sanatoasa? Potenza RF Microneedling cu tehnologia Tiger Tip este conceputa pentru a ajuta la strangerea si fermitatea pielii, pentru a reduce liniile fine si ridurile, pentru a imbunatati textura pielii, pentru a micsora porii si pentru a diminua cicatricile atat pe fata, cat si pe alte parti ale corpului, rezultand o piele cu aspect mai tanar.

Potenza™ Fusion Tip

Tehnologia revolutionara a varfurilor Potenza™ Fusion revolutioneaza tratamentul standard cu microneedling, facilitand o aplicare mai mare a tratamentului topic decat tratamentul obisnuit. Varful Fusion se bazeaza pe formarea de vid si pe energia de radiofrecventa pentru a facilita patrunderea in piele a diverselor substante cum sunt acidul hialuronic, vitamina C, factori de crestere, substante depigmentante care contribuie la o abordare anti-aging deosebit de moderna si de eficienta.

Este Potenza RF Microneedling, un tratament dureros?

Majoritatea pacientilor spun ca nivelul de disconfort pentru acest tratament este minim si tolerabil, dar pragul de disconfort al fiecaruia este diferit. Puteti simti o usoara senzatie de usturime sau arsura in timpul tratamentului. Unii pacienti pot prezenta, de asemenea, sangerari punctiforme mici in timpul tratamentului, ceea ce este normal. Daca aveti piele sensibila, discutati acest aspect cu medicul dvs.

De cate tratamente voi avea nevoie?

Numarul de tratamente necesare va depinde de indicatia medicala si de rezultatele dorite de pacient. Se recomanda de obicei o serie de trei pana la patru tratamente, la distanta de sase saptamani, pentru cele mai bune rezultate. Potenza™ poate fi folosit si ca un singur tratament inainte de un eveniment major pentru a oferi pielii luminozitate si fermitate.

Ingrijire post-tratament

Asigurati-va ca zona care este tratata este protejata cu crema cu protectie solara SPF 50 si nu uitati sa aplicati produsele de ingrijire recomandate de medic, cum ar fi produse de curatare delicate si hidratante pentru piele. Nu zgariati si nu frecati zona tratata. Puteti relua activitatea normala in ziua urmatoare. Machiajul este permis dupa 48-72 ore.

Care este timpul de recuperare?

Unii pacienti pot prezenta sangerari punctiforme mici in timpul tratamentului, ceea ce este normal. Pacientii se pot astepta sa, experimenteze edem (umflare), roseata sau iritatii imediat dupa tratament. Aceste simptome dispar in general in doua pana la trei zile dupa tratament.

Timpul mediu de recuperare este de aproximativ 5 zile.

Cat dureaza pana cand vad rezultatele?

Ar trebui sa observati o piele mai neteda, mai stralucitoare in aproximativ doua saptamani. Poate dura intre 2 si 6 luni pentru a vedea rezultate pe termen lung, deoarece este nevoie de timp pentru ca organismul tau sa inceapa sa produca colagen si elastina dupa o serie de tratamente.

Cine este un bun candidat pentru Potenza™?

Tratamentele Potenza™ pot fi efectuate pe toate tipurile de piele si pe orice zona a corpului. Este un tratament ideal pentru cei care doresc sa estompeze liniile fine, isi doresc o piele mai ferma sau vor sa abordeze cicatricile de orice natura, inclusiv vergeturile.