PEELINGUL MEDICAL
Peelingurile chimice reprezinta o categorie generala de tratamente terapeutice care utilizeaza o aplicare de acizi sau alte solutii pentru tratarea afectiunilor pielii. Solutia de peeling specifica va determina ce tip de rezultate obtineti, adica o solutie de peeling pentru a corecta decolorarea, a trata acneea sau a netezi textura pielii.
Majoritatea (dar nu toate) peelingurilor chimice determina exfolierea unui strat superficial de piele.
Peelingurile chimice pot include ingrediente precum acidul salicilic, acidul lactic, acidul glicolic si altele de diferite concentratii. Peelingurile chimice pot varia de la usoare cu peeling minim timp de 1-2 zile pana la agresive cu peeling care dureaza mai mult de o saptamana.
Peelingurile chimice sunt capabile sa transforme pielea dezvaluind o imbunatatire a texturii si a tonusului, diminuarea liniilor fine, diminuarea acneei si cicatricilor, stergand daunele solare si producand o stralucire tinereasca a pielii.
In clinica folosim combinatii de tratamente pentru a optimiza efectele solutiilor de peeling si a scadea perioada de recuperare. Cel mai frecvent utilizam combinatiile de microneedling (Dermapen) cu solutiile de peeling Uber Pro si Uber MD create special pentru a fi combinate in aceeasi sesiune. In functie de tipul de substanta putem adresa probleme variate precum fotoimbatranirea, cicatricile de acne, tulburarile de pigmentare, ridurile fine sau ridurile deja instalate.
Tratamentul dureaza maxim 30 minute si are o perioada de recuperare de 2-7 zile insa este permisa aplicare de machiaj in strat subtire la 12 ore dupa procedura asa incat persoana tratata sa-si poata relua activitatea normala in cel mai scurt timp.
Fotoprotectia este cel mai important aspect in perioada imediat urmatoare si intre sedinte asa incat sa ne asiguram de un rezultat optim si mai ales stabil al interventiei.
Numarul de sedinte variaza intre 3 si 8 sedinte in functie de problemele individuale de tratat. Se pot face si 3-4 sedinte anuale de intretinere, in scop de rejuvenare, de obicei pe perioada sezonului rece.