Orice persoana dezvolta mai devreme sau mai tarziu riduri. Daca la inceput acestea se vad discret pe piele fiind foarte superficiale, cu timpul ridurile se adancesc si devin extrem de vizibile.

Daca unele persoane le accepta cu dezinvoltura, altele ar face orice pentru a scapa definitiv de ele. Cei mai multi dintre noi ne incadram cumva la mijloc adica dorim sa ne imbunatatim aspectul fetei fara ca procedurile la care recurgem sa fie recunoscute usor. Idealul este ca cei din jur sa ne perceapa cu o figura mai luminoasa, mai odihnita.

Primele riduri incep sa apara spre 30 de ani atunci cand incepe sa scada productia de colagen si elastina.

Acidul hialuronic - DClinic

Ulterior incepem sa pierdem din grasimea ce da volum fetei. Oasele se atrofiaza si ele, pierdem acid hialuronic si elastina devine tot mai slaba.

Gravitatia este cea care determina aspectul de piele care atarna, specifica varstei inaintate. Miscarea musculara este si ea un factor determinant pentru aparitia ridurilor mai ales in zonele foarte mobile cum sunt fruntea, ochii sau zona peribucala.

Factorii externi sunt si ei de luat in considerare. Dintre acestia, expunerea la soare si fumatul sunt cei mai nocivi datorita potentialului oxidant si degradeaza in plus structura intima a pielii conducand la formarea mai rapida a unor riduri profunde. Corectia atat a ridurilor, a volumului facial sau a cearcanelor sau marirea buzelor se realizeaza cu produse pe baza de acid hialuronic.

Consultatia minutioasa este esentiala.

Astfel, medicul poate sa inteleaga exact problema persoanei care i se adreaseaza. Totdata, pacientul trebuie sa cunoasca felul interventiei, ce se poate corecta, care sunt riscurile sau care este perioada de recuperare infunctie de fiecare tip de interventie.

De multe ori doar corectia unui rid nu este suficienta si atunci este nevoie de o combinatie de tratamente adresate zonei cu probleme sau chiar intregii fete pentru a obtine un aspect intinerit dar obligatoriu natural. Injectarea de acid hialuronic se face in majoritatea cazurilor cu anestezie locala. Pacientul observa o ameliorare a zonelor tratate imediat dupa interventie insa efectul se definitiveaza dupa aproximativ 2 saptamani. Durata in tesut a produselor este de 6 pana la 12 luni in medie, in functie de tipul de acid hialuronic utilizat si indicatia pentru care acesta este folosit.