Hiperhidroza este o afectiune din ce in ce mai frecventa care se caracterizeaza printr-o transpiratie excesiva localizata frecvent la nivelul axilelor, palmelor sau talpilor.

Exista statistici care ne arata faptul ca pana la 4% din populatie este afectata de aceasta problema.

In majoritatea cazurilor hiperhidroza determina mari probleme de ordin emotional, social si chiar profesional.

De cele mai multe ori aceasta afectiune nu este determinata de nicio conditie subiacenta insa unele persoane pot avea cauze medicale ce trebuiesc investigate (infectii, hipertiroidism, boli tiroidiene sau hematologice, etc). Uneori chiar si anumite medicamente pot determina hiperhidroza de istoricul pacientului este foarte important. Prima linie de tratament este cel local cu antiperspirante pe baza de saruri de aluminiu.

Hiperhidroza - DClinic

Daca aceasta varianta nu este satisfacatoare se poate recurge la tratamentul cu toxina botulinica injectata pe zonele cu probleme.

Tratamentul hiperhidrozei cu toxina botulinica se realizeaza cu anestezie locala.

Medicamentul este injectat cu ace foarte fine asa incat sa poata fi acoperita intreaga zona afectata cu minim disconfort.

Efectul se instaleaza incepand cu 2-3 zile si dureaza in medie 6 luni. In cazuri rare in care hiperhidroza afecteaza mai multe zone ale corpului se poate recurge la interventii chirurgicale laparoscopice. Astfel se intervine asupra nervilor care actioneaza pe zonele respective si determina hiperhidroza.